lørdag 3. desember 2011

Hundehelse i dagens VG

På fremsiden av dagens VG kan vi skimte en liten mops nederst til høyre. Den står og ser på deg med store, triste og runde øyne; med teksten "Syke hunder selger best" under. Inni avisen er mopsen brettet ut over 2 sider ved siden av tittelen "Hunder avles til sykdom". VG har i dag tatt fatt i problematikken rundt hundeavl og skriver blant annet "Vi elsker store øyne, korte ben, skrå rygg og og sammenklemte neser, men oppdrett av hunder med spesielle fysiske egenskaper skaper både helseproblemer og smerter for hunden."

Dette er vi i VFF helt enige i, og det var derfor vi valgte å sende ut pressemelding til blant andre VG når vi skulle arrangere debatt på NVH om hundeavl. VG tok etterhvert kontakt med oss og etter det har ballen rullet seg videre til denne artikkelen.

Vi i Veterinærstudentenes Fagpolitiske Forum er veldig fornøyd med at problematikken er tatt opp i en landsdekkende avis. På denne måten kan Kari og Ola Nordmann få opp øynene for hvordan helsetilstanden til kjæledyrene deres egentlig er. Det er en viktig artikkel som kan appellere til og vekke "mannen i gata." Folkeopplysning bevisstgjør forbrukeren, noe som kan styre oppdretternes "vareproduksjon." Vi håper at det vil jobbes videre med å bevisstgjøre kommende hundeeiere slik at de kan være med på å styre hundeavlen i en sunnere retning.

2 kommentarer:

  1. Flott artikkel! Sitter selv med en syk dobermann. Faren er operert for kneskader, noe som har sprett seg til avkom. En er allerede avlivet, dessverre står kanskje vår hund for tur..... Er mildt sagt oppgitt over mange av dagens oppdrettere som tenker mer på profitt enn god og langsiktig hundehelse. Har satt i gang en prossess for å kreve erstatning fra oppdretter, da dette antageligvis er eneste måte å gi vedkommende en lærepenge som svir litt. Videre jobber jeg mot NKK for å se om der går ant å legge inn strengere direktiver for hundeoppdrett. Godt å lese på nett at det er flere som bryr seg om dette. Lykke til med deres videre arbeid!
    Mvh
    Elisabeth

    SvarSlett
  2. Flott artikkel! Sitter selv med en syk dobermann. Faren er operert for kneskader, noe som har sprett seg til avkom. En er allerede avlivet, dessverre står kanskje vår hund for tur..... Er mildt sagt oppgitt over mange av dagens oppdrettere som tenker mer på profitt enn god og langsiktig hundehelse. Har satt i gang en prossess for å kreve erstatning fra oppdretter, da dette antageligvis er eneste måte å gi vedkommende en lærepenge som svir litt. Videre jobber jeg mot NKK for å se om der går ant å legge inn strengere direktiver for hundeoppdrett. Godt å lese på nett at det er flere som bryr seg om dette. Lykke til med deres videre arbeid!
    Mvh
    Elisabeth

    SvarSlett