søndag 11. mars 2012

Slaktekyllingproduksjon - hvor langt er man villig til å gå for billig mat

VETERINÆRSTUDENTENES FAGPOLITISKE FORUM INVITERER TIL PANELDEBATT: «SLAKTEKYLLINGPRODUKSJON – HVOR LANGT ER MAN VILLIG TIL Å GÅ FOR BILLIG MAT».


Konsum av hvitt kjøtt har økt kraftig de siste 20 årene. Det ble slaktet 60 millioner broilerkyllinger i Norge i 2011 og forventet vekst ligger på 5 – 6 %. Dette medfører et behov for flere produsenter og en ytterligere intensivert produksjon. Samtidig offentliggjorde Mattilsynet i februar en oppsiktsvekkende tilsynsrapport som avdekket brudd på elementære krav i regelverket hos en rekke slaktekyllingprodusenter.
Veterinærstudentenes Fagpolitiske Forum inviterer til paneldebatt på Norges Veterinærhøyskole, 19. mars kl.17.00 i fellesauditoriet, Ullevålsveien 72.


Tema: 
«Slaktekyllingproduksjon – Hvor langt er man villig til å gå for billig mat».


Panelet:
Randi Oppermann Moe, veterinær, forsker og leder av forskergruppen på dyrevelferd, NVH
Atle Løvland, spesialveterinær fjørfe, Nortura Rakkestad
David Koht-Nordbye, leder av Fjørfelaget
Unni Kjærnes, Statens Institutt for Forbruksforskning
Line Gertrud Lundstein, Mattilsynet, leder av det nasjonale tilsynsprosjektet på slaktekylling
Ordstyrer: Eystein Skjerve, professor, Norges veterinærhøgskole


- Dagens slaktekylling - er volum og industriproduksjon etisk forsvarlig?
- Nærings utfordringer, hvilke rammer må de forholde seg til?
- Markedsføring av billig kylling - er billig bra, er dyre merker bedre?
- Reell forbrukermakt? kunnskapsmangel? Holdninger til mat? 
- Broiler rasen - vårt eneste alternativ?
- Dyrevelferd vs. helseparametere, hva er god dyrevelferd?
- Tilsynsproblematikk, besetning, transport, slakteri(veterinær perspektiv)
- Mattilsynetsrolle - pekefinger vs. rådgiver
- Bærekraftig og CO2 nøytrale produksjoner?
- Ny landbruksmelding - fremtid for kraftforbaserte næringer
- Veterinærenes og veterinærSTUDENTENES rolle i det hele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar